Marea Britanie cere WhatsApp să sprijine serviciile de securitate prin decriptarea aplicaţiei, după atacul din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
WhatsApp

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a declarat că serviciul de mesagerie WhatsApp ar trebui să sprijine serviciile de securitate prin decriptarea aplicaţiei şi a cerut companiilor online să fie mai agresive în închiderea site-urilor care sunt folosite de terorişti, în urma atacului de la Londra, transmite Bloomberg.

 Presa a dezvăluit să Khalid Masood, care a ucis patru oameni în timpul atacului din apropierea Parlamentului de la Londra, a folosit WhatsApp cu puţin timp înainte de atac, iar Rudd a spus că compania trebuie să facă mai mult pentru a combate terorismul.

”Este total inacceptabil” că mesajele nu pot fi deschise. Trebuie să ne asigurăm că serviciile de securitate au capacitatea de a intra în servicii criptate cum este WhatsAp”, a spus ministrul.

 După atac, miniştrii britanici au criticat companiile care oferă servicii online că nu au luat măsuri adecvate pentru a opri răspândirea mesajelor care transmit ură.

Russa scris în Sunday Telegraph că Internetul ”este folosit pentru incitarea şi inspirarea violenţei şi răspândirea ideologiei extremiste”.

Ministrul de Externe Boris Johnson a declarat publicaţiei Sunday Times că aceste companii ”trebuie să se oprească să facă bani din materiale violente ”

Rudd a mai spus că a cerut directorilor de companii din industria Internetului să aibă o întâlnire.

”Avem nevoie de ajutorul companiilor de media socială cum sunt Google, Twitter, Facebook. Şi de al celor mai mici, platforme precum Telegram, Wordpress şi Justpaste.it”, a afirmat ministrul.

Rud a adăugat că este nevoie ca operatorii de media socială să aibă o atitudine mai proactivă, de lideri în împiedicarea teroriştilor de a abuza de platformele lor.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite