Marea Britanie anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina: Zeci de tunuri şi peste 1.600 de arme antitanc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi ucraineni pe front FOTO EPA-EFE
Soldaţi ucraineni pe front FOTO EPA-EFE

Marea Britanie va trimite zeci de tunuri de artilerie şi peste 1.600 de arme antitanc în Ucraina pentru a ajuta la consolidarea apărării acestei ţări atacate de Rusia, a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, potrivit Reuters.

„Împreună cu partenerii noştri internaţionali, ne vom asigura că Ucraina are mijloacele necesare pentru a-şi apăra ţara de invazia ilegală a lui Putin”, a afirmat Ben Wallace într-un comunicat.

Wallace a mai spus că Marea Britanie va furniza, de asemenea, sisteme radar de contrabaterie, sute de drone şi peste 50.000 de cartuşe de muniţie.

Londra a livrat Kievului până în prezent diverse echipamente militare, inclusiv aproximativ 7.000 de arme antitanc, sute de rachete şi vehicule blindate. În plus, antrenează soldaţi ucraineni în teritoriul eglez.

Acest pachet de ajutor militar vine după ce premierul britanic Boris Johnson a promis luna trecută încă 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari) drept sprijin militar pentru Ucraina, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite