Manifestații împotriva antisemitismului în Europa. Mii de persoane au ieșit în stradă la Bruxelles și Berlin VIDEO

0
Publicat:

Mii de oameni au protestat duminică la Bruxelles împotriva antisemitismului, amplificând îngrijorările în rândul comunității evreiești din Belgia în contextul creșterii incidentelor antisemite în Europa, după atacul terorist din 7 octombrie al mișcării palestiniene Hamas în sudul Israelului.

Mii de oameni Berlin împotriva antisemitismului FOTO Profimedia
Mii de oameni Berlin împotriva antisemitismului FOTO Profimedia

Poliţia belgiană a estimat la aproximativ 4.000 numărul participanţilor.

Mulţi dintre aceştia aveau drapele belgiene şi bannere cu mesajul „Nu trebuie să fii evreu pentru a mărşălui contra antisemitismului”.

Și la Berlin mii de persoane au demonstrat duminică împotriva antisemitismului şi rasismului.

Antisemitismul a devenit banal în societate”, a denunţat Josef Schuster, preşedintele Consiliului central al evreilor din Germania, în faţa participanţilor la manifestaţie.

De asemenea, în capitala germană a avut loc şi o manifestaţie pro-palestiniană la care au fost prezente circa 2.500 de persoane.

Atacul terorist brutal efectuat de comandouri ale Hamas pe 7 octombrie s-a soldat cu moartea a aproximativ 1.200 de persoane în sudul Israelului şi răpirea altor circa 240 care au fost duse în Fâşia Gaza. O parte din aceşti ostatici au fost eliberaţi în schimbul punerii în libertate a unor deţinuţi palestinieni din închisori israeliene.

Riposta armatei israeliene asupra poziţiilor teroriştilor Hamas din Gaza a condus la moartea a aproape 18.000 de oameni şi rănirea altor cel puţin 40.000, conform datelor furnizate de autorităţile din enclava palestiniană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite