Manfred Weber, ales preşedinte al Partidului Popular European

0
0
Donald Tusk si Manfred Weber FOTO EPA-EFE
Donald Tusk si Manfred Weber FOTO EPA-EFE

Preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a fost ales preşedinte al Partidului Popular European (PPE), în cadrul Congresului formaţiunii care are loc la Rotterdam.

 Weber a primit 447 de voturi ”pentru”. Noul preşedinte PPE se declară omorat şi recunoscător şi anunţă că ”acesta este doar începutul”.

Manfred Weber (CSU, Germania), în prezent preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii transnaţionale. 

El a fost ales cu 447 de voturi ”pentru” din 502.  

”Onorat, recunoscător, hotărât. Acesta este doar începutul”, a scris Weber pe Twitter.  

”Sunt extrem de mândru să fiu ales preşedinte al celui mai mare partid politic din Europa (...) Împreună spunem nu unei Europe a neîncrederii în populişti, care polarizează oamenii şi ne distruge viitorul. Spunem nu unei Europe a elitelor şi abordării lor de sus în jos (...) Mai mult ca niciodată, vom lucra pentru o societate unită şi nu vom înceta niciodată să luptăm pentru o UE mai bună şi mai puternică pentru oamenii Europei”, a afirmat Weber, într-un comunicat de presă al formaţiunii, precizând că va continua munca lui Donald Tusk.  

În cadrul Congresului care are loc la Rotterdam este aleasă întreaga structură a formaţiunii - preşedintele, vicepreşedinţii, trezorierul şi secretarul general. 

Pentru cele şapte poziţii de vicepreşedinte au cndidat politicieni din mai multe state membre, printre care şi România: Esther de Lange, CDA, Ţările de Jos; Mariya Gabriel, GERB, Bulgaria; Esteban Gonzalez Pons, Partido Popular, Spania; Johannes Hahn, Die Volkspartei, Austria; Andrzej Halicki, Platforma Civică, Polonia; David McAllister, CDU, Germania; şi Siegfried Mureşan, PNL, România. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri