Macron îl invită pe Saad Hariri să vină cu familia în Franţa şi spune că nu este vorba „deloc“ despre un exil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emmanuel Macron l-a invitat pe premierul demisionar al Libanului Saad Hariri să vină ”cu familia sa” - în prezent în Arabia Saudită - în Franţa, în urma unei discuţii cu prinţul moştenitor saudit, a anunţat miercuri preşedinţia franceză într-un comunicat, relatează AFP.

Emmanuel Macron, care l-a invitat în Franţa pe premierul demisionar libanez Saad Hariri, a declarat miercuri, la Bonn că l-a invitat ”câteva zile cu familia” şi că nu este vorba ”deloc” de un exil în Franţa,  mai relatează AFP.

”Am discutat cu Mohammad ben Salman şi Saad Hariri şi am convenit că îl invit câteva zile în Franţa cu familia sa”, a spus şeful statului câtorva jurnalişti, în cursul unei vizite la pavilionul francez al Conferinţei ONU pe tema modificărilor climatice (COP23).

Saad Hariri şi-a anunţat demisia pe 4 noiembrie, spre surprinderea generală, în timp ce se afla la Riad, capitala saudită. El a spus că se teme pentru viaţa sa şi a acuzat Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah că seamnănă discordie în lumea arabă.

El a reafirmat miercuri, pe Twitter, că se va întoarce în ţara sa în zilele următoare.

”După ce a discutat cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohamad ben Salman şi premierul libanez Saad Hariri, preşedintele Republicii l-a invitat pe Saad Hariri şi (pe) familia sa în Franţa”, a anunţat Palatul Elysée într-un comunicat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite