Liderul separatist din Doneţk vrea ca Rusia să cucerească întreaga Ucraină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO SHUTTERSTOCK
FOTO SHUTTERSTOCK

Liderul separatiştilor proruşi din regiunea ucraineană Doneţk a îndemnat miercuri Rusia să cucerească cea mai mare parte a Ucrainei, inclusiv capitala Kiev, afirmând că principalele oraşe din această ţară sunt ruse, transmite AFP.

Liderul separatiştilor proruşi din regiunea ucraineană Doneţk a îndemnat miercuri Rusia să cucerească cea mai mare parte a Ucrainei, inclusiv capitala Kiev, afirmând că principalele oraşe din această ţară sunt ruse, transmite AFP, potrivit Agerpres

„Astăzi, a venit timpul să eliberăm oraşele ruse, fondate de ruşi: Kiev, Cernihiv, Poltava, Odesa, Dniepr, Harkov, Zaporojie, Luţk”, a scris Denis Puşilin pe Telegram, cu ocazia aniversării eliberării de către sovietici a oraşului Brest din Belarus după ocupaţia nazistă.

Oraşele menţionate de Puşilin, care a fost instalat la putere de Moscova, sunt răspândite pe întreg teritoriul Ucrainei.

Rusia a lansat oficial ofensiva din Ucraina din 24 februarie afirmând că vrea să protejeze populaţia rusofonă din est de un pretins genocid orchestrat de puterea ucraineană, notează AFP.

Asaltul forţelor ruse asupra Kievului a eşuat, dar acestea au cucerit o mare parte din sudul şi estul Ucrainei, cu preţul unor lupte sângeroase care continuă şi al unor ample distrugeri.

Preşedintele rus Vladimir Putin a negat în repetate rânduri realitatea unei naţiuni ucrainene, considerând că aceasta a fost separată în mod artificial de Rusia. El a dat asigurări că nu doreşte ocuparea ţării vecine, dar autorităţile de ocupaţie ruse instalate de Moscova în sudul Ucrainei pregătesc făţiş anexarea acestor regiuni, mai scrie AFP.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite