Kievul afirmă că a distrus o navă rusească în Marea Neagră VIDEO

0
Publicat:

Forţele aeriene ucrainene au anunţat marţi că au distrus o navă a flotei ruse în Marea Neagră suspectată că transporta drone iraniene folosite de Moscova în conflictul cu Kievul, notează AFP, potrivit Agerpres.

"Marea navă de debarcare Novocerkassk" a fost "distrusă" de piloţii forţelor aeriene, au anunţat acestea pe mesageria Telegram.

"Oamenii spun că transporta Shahed", drone explozive iraniene, folosite masiv de Rusia împotriva Ucrainei, a adăugat sursa.

Armata nu a precizat locaţia loviturii, dar comandantul forţelor aeriene, Mîkola Oleşciuk, a transmis o înregistrare video care arată o explozie urmată de flăcări la baza navală rusă Feodosia, situată la Marea Neagră în Peninsula Crimeea ocupată.

Nava Novocerkassk Foto Vadim Indeikin wikimedia
Nava Novocerkassk Foto Vadim Indeikin wikimedia

Şeful "Republicii Crimeea", Serghei Aksionov, a confirmat că a avut loc un atac la Feodosia.

"Un atac inamic a fost efectuat în sectorul Feodosia. Sectorul portului este izolat", a declarat responsabilul rus pe Telegram, asigurând că "detonaţia s-a încheiat" şi că "focul este ţinut sub control".

Aksionov nu a precizat natura pagubelor, dar a subliniat că "locuitorii mai multor case" urmau să fie "evacuaţi".

Ucraina efectuează frecvent lovituri în Crimeea, vizând în special dispozitivul militar rus. În aprilie 2022, a trimis la fund crucişătorul Moskva, nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite