Jaf matinal în Paris: Patru hoţi au intrat cu o maşină de teren într-un magazin de lux şi au sustras bijuterii în valoare de 2 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii au incendiat maşina de teren înainte să dispară cu bijuteriile FOTO AFP
Hoţii au incendiat maşina de teren înainte să dispară cu bijuteriile FOTO AFP

Mai mulţi hoţi au intrat cu o maşină de teren în vitrina unui magazin de bijuterii de lux din apropierea pieţei Vendome din centrul Parisului, luni dimineaţă, şi au reuşit să fugă cu nestemate în valoare de două milioane de euro, relatează thelocal.fr.

Potrivit poliţiei, cei patru hoţi au intrat cu maşina, un autoturism Jeep Cherokee, în vitrina magazinului, spărgându-o, şi au fugit câteva minute mai târziu. Incidentul s-a produs în jurul orei locale 04.30 (ora 05.30, ora României).

Înainte să dispară cu bijuteriile şi ceasurile de lux, au incendiat maşina de teren şi au demarat în trombă cu un alt vehicul. Ironia e că magazinul de bijuterii se află la doar câţiva zeci de metri de Ministerul francez al Justiţiei.

Jafurile de bijuterii au devenit deja un lucru la ordinea zilei în Franţa, după ce în urmă cu mai bine de o lună hoţii cu gusturi rafinate au dat lovitura de mai multe ori în Cannes.

Poliţia a demarat o anchetă în magazinul Casty de pe Rue de Castiglione, stradă aflată în centrul Parisului, o zonă în care sunt concentrate centrele comerciale de lux.

Duminică seară, tot în Paris, a avut loc un alt jaf. Doi hoţi, înarmaţi cu mitraliere Kalaşnikov şi pistoale automate, au intrat într-o sucursală a Căilor Ferate Franceze (SNCF) din arondismentul 15. Potrivit poliţiei, hoţii au fugit cu 60.000 de euro sustraşi de la compania care gestiona vagoanele restaurant ale trenurilor de mare viteză (TGV).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite