Italia: Paolo Gentiloni, desemnat să formeze noul guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paolo Gentiloni Foto: EPA
Paolo Gentiloni Foto: EPA

Ministrul de Externe în exerciţiu, Paolo Gentiloni, a fost mandatat duminică să formeze noul executiv italian, după demisia premierului Matteo Renzi, a comunicat preşedinţia italiană, citată de AFP.

Paolo Gentiloni, în vârstă de 62 de ani, un apropiat al lui Renzi, urmează să-şi formeze echipa guvernamentală, după care se va prezenta în parlament pentru votul de încredere, ce ar putea avea loc miercuri, potrivit unor surse politice.

În acest timp, Matteo Renzi a afirmat că este gata să continue lupta politică, într-un mesaj adresat italienilor pe Facebook, în care a anunţat că a plecat din Roma pentru a se întoarce acasă, în Toscana.

„Am redevenit un simplu cetăţean“, a scris el în mesajul postat din Toscana, unde se află familia sa. „Am închis apartamentul de la etajul trei din Palatul Chigi“, sediul guvernului de la Roma, a afirmat Renzi.

Însă, a adăugat el, „milioanelor de italieni care doresc un viitor al ideilor şi speranţei pentru ţara noastră, eu le spun că nu vom obosi încercând din nou“.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite