Invazia ploșnițelor: cum au fost înșelate de doi bărbați mai multe femei în vârstă

0
Publicat:

Doi indivizi au profitat de isteria care s-a creat în jurul invaziei ploșnițelor și au reușit să tragă pe sfoară mai multe femei în etate. Cei doi le-au făcut pe victime să scoată din buzunar mii de euro pentru dezinsecții de care nu aveau nevoie, relatează BBC.

Bărbații au fost arestați joi, 7 decembrie, în Franța. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Bărbații au fost arestați joi, 7 decembrie, în Franța. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Scamatoria a făcut 48 de victime, multe dintre acestea fiind femei de peste 90 de ani, conform autorităților. Bărbații au fost arestați joi, 7 decembrie, în Franța și se vor prezenta vineri în fața instanței, conform autorităților din Bas-Rhin. 

Cum operau 

Autoritățile au afirmat că aceștia își sunau victimele și le informau că zona în care locuiesc este infestată cu ploșnițe. Ulterior, escrocii se deplasau la locuința victimei în cauză și se dădeau drept oficiali din domeniul sănătății. După ce efectuau o verificare pentru a găsi presupusele ploșnițe, ei le ofereau spray-uri sau un unguent ce trebuie aplicat pe piele pentru a ține departe insectele. 

Unguentul era, de fapt, o simplă cremă pe bază de eucalipt. Prețul perceput era cuprins între 300 și 2.100 de euro. 

Oamenii legii a transmis că a primit nouă plângeri pentru suspiciune de înșelăciune. Suspecții au fost plasați sub supraveghere și arestați în timp ce părăseau domiciliul unei alte presupuse victime din Strasbourg. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite