Rusia joacă un rol în psihoza ploșnițelor din Franța. Ce spun serviciile secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile de informații franceze spun că panica cauzată de invazia ploșnițelor este alimentată în mare parte de Rusia.

Rusia a participat la psihoza ploșnițelor din Franța FOTO Shutterstock
Rusia a participat la psihoza ploșnițelor din Franța FOTO Shutterstock

Franța nu mai știe ce să facă pentru a lupta împotriva ploșnițelor de pat. La Paris, este în curs o adevărată infestare, cu numeroase locuințe afectate, scerie lalibre.be.

Prezența acestor insecte minuscule îi îngrijorează atât de mult pe francezi încât a fost organizată o reuniune interministerială pentru a găsi soluții.

Dar, potrivit serviciilor de informații franceze, spaima de insecte de pat este alimentată în mare parte de Rusia, care răspândește o mulțime de informații false pentru a menține vie frica de insecte de pat în Franța și nu numai.

Metoda are un nume: Doppelganger, care înseamnă literalmente "dublu" sau "sosia" în germană.

Mai multe publicații franceze cunoscute au fost deturnate. RMC a dat exemplul unui articol fals din ziarul La Montagne, în care se afirma că răspândirea rapidă a ploșnițelor ar fi fost rezultatul sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei. Ca urmare, substanțele chimice necesare pentru eradicarea dăunătorilor nu ar mai putea fi exportate în Franța, ceea ce ar complica eradicarea ploșnițelor.

Acest articol este, bineînțeles, complet fals și nici măcar nu a existat vreodată, dar deturnarea sa a fost împărtășită de multe ori pe rețelele sociale.

Un alt exemplu se referă la o publicație falsă a ziarului Libération, care a fost inițial partajată pe un grup Telegram. Aceasta susținea că refugiații ucraineni se aflau în spatele infestării din Franța.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite