INFOGRAFIE La 24 de ani de la căderea Zidului Berlinului, est-germanii încă votează cu comuniştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum au votat berlinezii FOTO Berliner Morgenpost/Twitter
Cum au votat berlinezii FOTO Berliner Morgenpost/Twitter

O hartă publicată de cotidianul „Berliner Morgenpost” arată cum au votat berlinezii la ultimele alegeri legislative, desfăşurate duminică în cea mai populată ţară a Europei. Imaginea semnaleză că, la 24 de ani de la căderea zidului Berlinului, estul capitalei rămâne încă strâns legat de moştenirea sa comunistă.

Cei de la „Berliner Morgenpost” au folosit diverse culori pentru cele mai importante şapte formaţiuni politice din Germania. Astfel, Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul învingător al lui Merkel, i s-a atribuit culoarea neagră, social-democraţilor roşu, neocomuniştilor mov, iar Verzilor, în mod evident, culoare verde. Aceste patru partide sunt şi singurele care au reuşit să pătrundă în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului Germaniei. În infografie mai apar şi liberalii, euroscepticii şi Partidul Piraţilor, însă aceştia n-au reuşit să strângă numărul necesar de voturi ca să atingă pragul electoral de 5%.

Harta întocmită de cotidianul berlinez a fost completată de un internaut care a trasat o linie de demarcaţie de culoare verde, care reprezintă fostul Zid al Berlinului. Se poate observa cu ochiul liber cum în partea estică a Berlinului, parte din Republica Democrată Germană (stat din blocul comunist), berlinezii au mers în mare parte pe mâna neocomuniştilor de la Die Linke.

Dincolo de Zidul Berlinului, din care astăzi a rămas doar o umbră, berlinezii au votat cu social-democraţii, cu verzii, cu conservatorii, însă nicidecum cu succesorii comuniştilor.

Astfel, putem spune că, la aproape 24 de ani de la căderea Zidului Berlinului, berlinezii din partea de Vest sunt reticenţi la tot ce înseamnă comunism, în timp ce cei din Est încă tânjesc după vremurile de mult apuse.

harta berlin foto twitter

Click aici pentru a mări infografia

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite