Imaginile care au surprins prima lansare a unei bombe ghidate de 3 tone, în Harkov VIDEO

0
Publicat:

Explozia provocată de o bombă rusească de 3 tone, FAB-3000, în Ucraina a fost surprinsă de camerele de supraveghere.

bomba ruseasca jpg

Potrivit bloggerilor ruși, incidentul ar fi avut loc în urmă cu două zile, în regiunea Harkov, și a fost prima oară când Rusia a folosit astfel de proiectile în Ucraina. 

„Canale Telegram rusești au publicat un video cu ceea ce pretinde a fi prima lansare a unei bombe ghidate de 3 tone (FAB-3000). Lovitura ar fi avut loc în satul Lipți din nordul regiunii Harkov, unde au loc lupte crâncene”, a scris Anton Gherașcenko, consilier al ministrului ucrainean de Interne, pe contul său de pe rețeaua X.

În imaginile filmate din dronă se vede o clădire lungă - un spital, potrivit unor surse -, care ar fi fost folosită de forțele ucrainene, iar după câteva secunde are loc o explozie deosebit de violentă în apropierea acesteia. 

Bomba nu a lovit clădirea, ci a picat la câțiva metri distanță, însă a provocat pagube serioase, iar câteva anexe de lângă clădirea principală au fost pur și simplu pulverizate. O bombă FAB-3000, care cântărește 3 tone, are 1.200 de kilograme de explozibil, ceea ce provoacă distrugeri masive pe o rază de 230 de metri, însă suflul exploziei poate să fie letal până la peste un kilometru distanță.

Între timp, ar fi avut loc și a doua explozie, în aceeași localitate din nord-estul Ucrainei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite