Guvernul de la Budapesta vrea să pedepsească cu trei ani de închisoare trecerea ilegală a frontierelor sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul ungar a prezentat vineri un proiect de lege ce prevede înăsprirea sancţiunilor împotriva trecerii ilegale a frontierelor sale, printre acestea figurând o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru orice persoană care este prinsă încercând să treacă gardul de la graniţa cu Serbia, informează AFP.

Proiectul de lege, care urmează a fi dezbătut săptămâna viitoare, prevede 13 măsuri menite să oprească valul de imigranţi către această ţară. Guvernul de la Budapesta intenţionează de asemenea să aplice pedepse mai severe pentru traficanţi şi să instituie „zone de tranzit” la frontieră pentru persoanele care solicită azil. 

Ungaria urmează să termine până la 31 august construcţia unui gard de sârmă ghimpată de patru metri înălţime, prevăzut pe o distanţă de 175 de kilometri la frontiera sa cu Serbia. 

Aproximativ 140.000 de persoane, o mare parte din acestea refugiate din zonele de război din Orientul Mijlociu, au fost oprite de poliţie la frontiera de sud a Ungariei, de la începutul acestui an, şi 10.000 în această săptămână, aminteşte agenţia citată.

Proiectul de lege, care vine să modifice Codul Penal ungar, acordă puteri întărite poliţiei şi permite armatei să intervină în ultimă instanţă în „situaţii de criză”. Dacă aceste măsuri vor fi aprobate, ele vor putea intra în vigoare la 15 septembrie. 

Fidesz acuză UE că încurajează refugiaţii să vină în Europa

Partidul Fidesz, formaţiune condusă de premierul Viktor Orban, susţine că pentru tragedia produsă joi în Austria, unde 71 de refugiaţi au fost găsiţi morţi într-un camion frigorific abandonat, sunt responsabili liderii Uniunii Europene, a căror politică încurajează de fapt imigraţia ilegală.

„Ţările din Europa Centrală şi de Est, care abia au ieşit din criza economică, nu îşi pot permite să cadă victime politicilor greşite ale Bruxelles-ului”, se arată într-o declaraţie a grupului parlamentar al Fidesz. De asemenea, deputaţii din formaţiunea condusă de Orban susţin că maghiarii „nu pot permite imigranţilor ilegali să le ameninţe locurile de muncă şi siguranţa socială”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite