Groenlanda renunță la ora de iarnă și își schimbă fusul orar

0
Publicat:

Groenlanda, care face parte oficial din Danemarca, dar beneficiază de un nivel semnificativ de autoguvernare, a luat o decizie neobișnuită în ceea ce privește schimbarea orelor de vară și iarnă. Insula nu va mai trece la ora de iarnă, ci își va schimba fusul orar. 

Groenlanda nu mai trece la ora de iarnă FOTO Freepik
Groenlanda nu mai trece la ora de iarnă FOTO Freepik

Această hotărâre a fost luată de Guvernul groenlandez în noiembrie 2022, într-un act de autodeterminare semnificativ, conform informațiilor furnizate de agenția daneză de presă Ritzau.

Acesta a ales să păstreze permanent fusul orar UTC/GMT-2, ceea ce înseamnă că nu vor mai face schimbarea de oră, ca majoritatea țărilor europene, inclusiv Danemarca.

Începând de duminică, multe țări europene trec de la ora de vară la cea de iarnă, ceea ce înseamnă că vor da ceasurile înapoi cu o oră.

Cu toate acestea, groenlandezii au decis că nu vor mai participa la această schimbare și vor trece de la o diferență de 3 ore în spatele Danemarcei la 4 ore.

Singura excepție este micuțul oraș Ittoqqortoormiit din estul Groenlandei, care va păstra schimbarea de oră până în martie 2024, când va trece la noul fus orar al insulei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite