Groapă uriașă formată de o rachetă rusească, reparată într-o zi: „Au cheltuit 13 milioane pentru un crater” FOTO VIDEO

0
Publicat:

În orașul ucrainean Dnipro, un drum avariat de obuzele rusești a fost reparat într-o singură zi, a anunțat primarul orașului Dnipro, Boris Filatov, conform BBC.

Internauții au râs că rușii au cheltuit 13 milione de dolari pe rachetă Foto: Facebook/Boris Filatov
Internauții au râs că rușii au cheltuit 13 milione de dolari pe rachetă Foto: Facebook/Boris Filatov

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea.

În orașul Dnipro, o rachetă care a explodat „literalmente la cinci metri distanță” de un autobuz cu pasageri, din fericire nimeni nefiind fost rănit, se formase un crater imens pe drumul dat, anunța luni, Filatov.

Am lucrat toată noaptea cu dinții scrâșniți”, a scris primarul orașului Dnipro, Boris Filatov pe pagina sa de Facebook, menționând că a fost reparat drumul, au fost repuse indicatoarele rutiere, curățită zona și refăcută rețeaua de electricitate. 

Primarul a publicat și două poze de pe strada Kalinova, prima făcută luni și în care se vede craterul imens provocat de un proiectil, și cea de-a doua, făcută în această dimineață, care arată că drumul a fost complet reparat.

"Vom restabili totul și vom reconstrui totul. Dar ura noastră va dăinui timp de secole", a adăugat Filatov.

El le-a mulțumit muncitorilor care au lucrat toată noaptea: „Subordonaților mei, drumarilor și muncitorilor – plecăciune”.

Și guvernatorul regiunii Zaporojie, Oleksandr Starukh, i-a mulțumit primarului orașului, dar și muncitorilor și salvatorilor pentru munca depusă noaptea trecută.

"Atacul rusesc a provocat multe probleme. Ați reușit să faceți ceva incredibil într-o singură zi", a adăugat el.

Potrivit acestuia, lucrătorii din domeniul energiei „au readus lumina” în majoritatea localităților lăsate în beznă în urma atacului rusesc cu rachete de luni, cel mai mare de pe teritoriul Ucrainei din ultimele luni, iar lucrările continuă pentru a restabili și celelalte rețele.

Pe de altă parte, internauții au ironizat situația, spunând că rușii au cheltuit 13 milioane de dolari pentru o rachetă de croazieră care a provocat un crater ce a fost astupat într-o singură zi, scrie Hotnews.ro.

Într-o înregistrare video publicată pe Twitter se poate vedea și momentul exploziei care a provocat craterul de pe strada Kalinova.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite