Grevele care perturbă vacanțele turiștilor în Europa în lunile iunie și iulie. La ce vă puteți aștepta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii din întreaga Europă ies în stradă pentru a protesta împotriva salariilor mici și a condițiilor de muncă precare.

greva  aeroport  madrid  spania jpeg

Europa este un adevărat furnicar de greve în acest moment, mulți angajați fiind nemulțumiți că inflația foarte mare nu a fost însoțită de salarii mai mari.

Sunt planificate greve în toată Europa, ceea ce demonstrează că întotdeauna merită să verificați înainte de a călători, potrivit euronews.com.

Franța: Călătorii sunt avertizați în legătură cu protestele în curs de desfășurare în Franța privind pensiile.

Sindicatele din Franța duc o luptă continuă împotriva creșterii vârstei legale de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Protestele au izbucnit în întreaga țară după ce președintele Emmanuel Macron a decis să impună această schimbare fără un vot parlamentar. Grevele sunt în desfășurare din ianuarie și au afectat puternic călătoriile.

În ultima zi de acțiune în masă din Franța, pe 6 iunie, serviciile SNCF au fost afectate "foarte puțin". Însă transportul aerian a fost puternic afectat, Ryanair anulând 400 de zboruri în întreaga Europă din cauza grevelor controlorilor de trafic aerian.

În prezent, nu există noi date pentru greve. Sindicatele implicate în protest urmau să se întâlnească pe 13 iunie pentru a decide ce vor face în viitor, dar rezultatul discuțiilor nu a fost încă anunțat.

Scoția: S-au încheiat acorduri și grevele au fost anulate

Pe fondul discuțiilor privind grevele de la aeroporturile din Edinburgh și Glasgow, au fost încheiate acorduri cu sindicatele, personalul acceptând creșteri salariale de 11-12%.

Grevele au fost anulate în ambele aeroporturi.

Anglia: Greve de vară la orizont la Londra Heathrow

Peste 2.000 de agenți de securitate de la aeroportul Heathrow din Londra au anunțat o nouă rundă de greve din cauza salariilor.

Sindicatul Unite planificase inițial 31 de zile de grevă în această vară, dar această perioadă a fost redusă la 29 de zile pentru a le oferi membrilor timp să voteze o nouă ofertă salarială.

În loc să înceapă pe 24 iunie, grevele vor începe acum pe 28 iunie. Sunt așteptate aproape în fiecare weekend până la sfârșitul lunii august. În cazul în care acordul salarial nu va fi acceptat, datele exacte ale grevelor vor fi:

- 28, 29 și 30 iunie.

- 14-16 iulie, 21-24 iulie și 28-31 iulie

- 4-7, 11-14, 18-20 și 24-27 august.

Acestea vor coincide cu începutul vacanțelor școlare și cu vacanța bancară din august în Regatul Unit.

Heathrow a declarat că grevele similare din ultimele săptămâni au avut un impact minim asupra aeroportului. Acesta spune că va face tot ce poate pentru a minimiza impactul grevelor asupra pasagerilor.

Greve potențiale la Aeroportul Birmingham în luna iulie

Aeroportul Birmingham din Midlands s-ar putea confrunta, de asemenea, cu un haos estival în ceea ce privește călătoriile, deoarece aproximativ 100 de lucrători cheie ai aeroportului vor vota pentru grevă.

Ofițerii de securitate, tehnicienii și cei care se ocupă de realimentarea aeronavelor ar putea declanșa greve începând cu luna iulie din cauza salariilor, ceea ce ar putea duce la "întârzieri semnificative și zboruri anulate", potrivit Unite.

Suedia: Greve de securitate pe aeroporturi în luna iulie

Sindicatul suedez al lucrătorilor din transporturi a anunțat greve de securitate începând cu 3 iulie pe aeroporturile Bromma din Stockholm și Gothenburg-Landvetter.

Greva legată de salarii ar putea continua pe 5 și 7 iulie dacă nu se ajunge la un acord.

Aceasta va include, de asemenea, personalul de securitate de la alte întreprinderi, inclusiv de la o centrală nucleară, cu un total de 450 de angajați care ar urma să fie implicați, potrivit televiziunii naționale suedeze SVT.

Italia: Greve în transportul public și în aeroporturi în iunie și iulie

Grevele din transporturi nu sunt neobișnuite în Italia în timpul verii. Sindicatele italiene care reprezintă personalul din companiile aeriene, operatorii feroviari și din transportul public au anunțat deja o serie de greve în acest an.

Este posibil să existe perturbări regionale din cauza grevelor de la companiile de transport regionale, așa că merită să verificați înainte de a călători.

Greve în transportul public la nivel național

Vineri, 7 iulie, personalul din transportul public din întreaga țară va face grevă timp de 24 de ore. De la trenuri până la feriboturi și servicii de metrou, este posibil să apară întârzieri și perturbări din cauza grevelor.

Nivelul de perturbare va varia de la un oraș la altul și chiar de la un serviciu la altul, așa că merită să verificați cu furnizorul dumneavoastră de servicii de călătorie pentru a vedea în ce măsură ați putea fi afectat.

Transportul public va fi afectat de la miezul nopții de pe 6 iulie până la începerea serviciului pe 7 iulie, apoi din nou de la 8:30 la 17:00 și de la 20:00 la miezul nopții. Serviciul minim este garantat de la începerea serviciului pe 7 iulie până la ora 8:29 și de la 17:01 la 19:59.

Securitatea aeroporturilor din Milano va intra în grevă timp de patru ore

Duminică, 18 iunie, personalul de securitate de la aeroportul Malpensa din Milano va face grevă timp de patru ore, între orele 11:00 și 15:00.

Manipulatorii de bagaje sunt în grevă pe toate aeroporturile

Personalul de manipulare a bagajelor de pe aeroporturile din întreaga Italie participă marți, 20 iunie, la o grevă de 24 de ore.

Trei dintre cele mai mari sindicate ale lucrătorilor din transporturi din țară se vor alătura grevei, ceea ce înseamnă că majoritatea aeroporturilor importante vor fi afectate de un anumit nivel de perturbare. Cel mai mult vor fi afectate ghișeele de check-in și colectarea bagajelor, dar ar putea avea loc și întârzieri și anulări de zboruri.

Controlorii de trafic aerian din Italia vor pleca în grevă

Sâmbătă, 15 iulie, personalul principalului operator de control al traficului aerian din Italia, ENAV, va intra în grevă timp de 24 de ore.

Nu există încă prea multe detalii cu privire la perturbările pe care le va provoca această grevă, dar ar putea cauza anulări și întârzieri pe aeroporturile din întreaga țară.

Spania: Greve zilnice ale personalului companiilor aeriene

La 7 iunie, Sindicatul spaniol al piloților de linie (Sepla) a lansat un apel la greve împotriva Air Europa, a treia companie aeriană ca mărime din Spania.

Deși nu au anunțat încă datele exacte, aceasta va avea loc cândva între 19 iunie - 2 iulie.

Din 6 iunie, sindicatul Sepla a început o "grevă zilnică pe termen nelimitat" împotriva Air Nostrum, compania aeriană regională administrată de Iberia. Greva a forțat anularea a 20% din zborurile companiei aeriene și a întârziat și alte zboruri.

Greva are loc în fiecare zi a săptămânii, iar până în prezent nu există semne de progres în negocieri.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite