Grecia: Premierul Mitsotakis remaniază guvernul, pe fondul criticilor privind gestionarea incendiilor din această vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei
Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a remaniat guvernul marţi, după ce autorităţile de la Atena au fost criticate mai ales pentru modul în care au gestionat criza cauzată de incendiile de vegetaţie din această vară, transmite Reuters.

Într-o conferinţă de presă televizată, purtătorul de cuvânt al executivului grec, Yiannis Oikonomou, a anunţat că va fi creat Ministerul Protecţiei Civile, care va fi condus de către Evanghelos Apostolakis.

Noul ministru al turismului va fi Vassilis Kikilias, până acum ministru al sănătăţii, post care va fi preluat de conservatorul Athanasios Plevris.

Nikos Hardalias va fi secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării.

Potrivit lui Oikonomou, miniştrii de finanţe, de externe şi apărării, Christos Staikouras, Nikos Dendias şi Nikos Panayotopoulos, îşi păstrează portofoliile.

Mii de hectare de pădure din Grecia au fost distruse de foc în luna august, forţând zeci de mii de oameni să-şi părăsească proprietăţile.

Într-o încercare de a reduce nemulţumirea populaţiei legată de răspunsul târziu al autorităţilor la incendii, Mitsotakis, al cărui guvern conservator a preluat puterea în iulie 2019, a prezentat scuze în mod public şi a promis că erorile vor fi corectate.

Peste numai câteva zile, şeful executivului de la Atena va prezenta principalele direcţii ale politicii economice pentru anul viitor, în discursul de deschidere a Târgului Internaţional de Comerţ de la Salonic.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite