Granada: 12 ani de închisoare pentru un român care a ucis în bătaie un compatriot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 23 de ani a fost condamnat ieri la 12 ani de închisoare, iar un al doilea la plata unei amenzi, pentru uciderea, respectiv neacordarea primului ajutor, unui alt român, omorât în bătaie de primul dintre acuzaţi în urmă cu 3 ani.

Un român în vârstă de 23 de ani din Granada a fost condamnat de un tribunal popular din localitate la 12 ani de închisoare pentru asasinarea unui compatriot în urmă cu trei ani, pe 26 martie 2008, scrie Diario Siglo XXI.

Tribunalul popular, care ieri după-amiază a dat sentinţa, a considerat că acuzatul a cauzat "voluntar" moartea victimei şi nu a crezut mărturia românului, cum că "nu a ştiut care vor fi consecinţele leziunilor provocate în urma bătăii în care au fost implicaţi amândoi".

Totodată, au fost declaraţi vinovaţi pentru infracţiunea de "neacordare de ajutor" alţi doi tineri români, care se aflau cu acuzatul şi victima în acea noapte. Unul dintre aceştia, însă, nu a putut fi judecat, dat fiind că se află în România, în închisoare, unde îşi ispăşeşte pedeapsa pentru alte infracţiuni.

După lectura verdictului, procurorul a cerut 12 ani de închisoare pentru principalul acuzat, respectiv o amendă de 4.860 de euro pentru cel de-al doilea. Avocatul apărării a anunţat că va face recurs, motivân că tânărul său client nu era conştient de consecinţele loviturilor aplicate victimei, fiind, totodată, în stare de ebrietate.

Citeşte articolul integral pe adevarul.es

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite