Giorgia Meloni, criticată că a făcut karaoke după dezastrul cu 74 de morți din Calabria VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul italian Giorgia Meloni şi ministrul infrastructurii şi transporturilor, Matteo Salvini, sunt criticați după ce au făcut împreună karaoke, vineri seara, în contextul în care încă se mai găsesc cadavre după dezastrul din Calabria, transmit ANSA şi EFE, citate de Agerpres.

Politicieni din opoziţie şi lideri de opinie din Italia au criticat dur imaginile virale în care cei doi apar cântând împreună la petrecerea de 50 de ani a liderului Ligii, în timp ce încă mai apar victime ale naufragiului  de la Cutro (provincia Crotone, regiunea Calabria), din 26 februarie.

În înregistrarea video cu lidera partidului Fratelli d'Italia (FdI, Fraţii Italiei), Giorgia Meloni, şi liderul Ligii, Matteo Salvini, apar  cântând La canzone di Marinella - una dintre cele mai cunoscute melodii ale cantautorului Fabrizio De Andre, despre o imigrantă găsită moartă într-un râu din nordul Italiei.

Înregistrarea a fost postată pe reţelele de socializare de Nicola Porro, redactor-şef adjunct al cotidianului Il Giornale. La eveniment a participat şi Silvio Berlusconi, liderul Forza Italia, celălalt partid din coaliţia aflată la guvernare.

Giorgia Meloni și Matteo Salvini FOTO EPA-EFE
Giorgia Meloni și Matteo Salvini FOTO EPA-EFE

„Ieri fost o zi foarte dureroasă pentru noi toţi, am îngropat câteva sicrie, printre care şi al unei fetiţe. Trebuie să spun că am fost foarte impresionat de imaginile pe care le-am văzut atât la conferinţa de presă a guvernului, cât şi la karaoke-le lui Salvini şi Meloni, care nu au vrut să se întâlnească cu familiile victimelor sau să aducă un omagiu sicrielor, dar au găsit timp să sărbătorească cea de-a 50-a aniversare a ministrului Salvini'', a declarat Matteo Lepore, primarul din Bologna, oraş în care a avut loc vineri înmormântarea unora dintre victimele naufragiului de la Cutro (provincia Crotone, regiunea Calabria).

74 de morți, dintre care 30 de minori

Giorgia Meloni a organizat joi o şedinţă de guvern la Cutro, localitate în largul căreia s-a scufundat o ambarcaţiune cu aproximativ 200 de migranţi şi din care au supravieţuit doar 80. Până în prezent au fost găsite cadavrele a 74 de persoane, dintre care 30 de minori.

Niciun membru al guvernului nu a mers la Palatul sporturilor unde au fost depuse sicriele victimelor, în timp ce preşedintele Republicii, Sergio Mattarella, şi lidera Partidului Democrat (PD, opoziţie), Elly Shlein, au făcut-o.

La şedinţa de guvern desfăşurată la Cutro, Meloni a lansat o campanie de reprimare a traficanţilor de migranţi, susţinută de vicepremierul Salvini, un fost ministru de interne puternic care a aplicat o politică de închidere a porturilor în faţa navelor de salvare a migranţilor gestionate de ONG-uri, scrie ANSA

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite