Ghinioanele se ţin lanţ de Dominique Strauss-Kahn: este acuzat de tranzacţii neautorizate, iar partenerul său de afaceri s-a sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partenerul de afaceri al lui Dominique Strauss-Kahn s-ar fi sinucis, iar compania sa este supusă investigaţiilor FOTO AP
Partenerul de afaceri al lui Dominique Strauss-Kahn s-ar fi sinucis, iar compania sa este supusă investigaţiilor FOTO AP

Thierry Leyne, bancherul franco-israelian care a murit săptămâna trecută, aparent sinucigându-se, era într-o dispută cu un manager elveţian care susţinea că firma lui Leyne a făcut tranzacţii „complet neautorizate“. Leyne, care murit la Tel Aviv pe 23 octombrie, era partenerul de afaceri al fostului şef FMI Dominique Strauss-Kahn, în cadrul companiei Leyne Strauss-Kahn & Partners (LSK).

Acuzaţiile de tranzacţii neautorizate vin pe fondul regrupării companiei LSK, ca urmare a sinuciderii unuia dintre parteneri, Thierry Leyne. 

O sursă a declarat pentru „Wall Street Journal“ că celălalt partener, Dominique Strauss-Kahn, fostul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI), şi-ar fi părăsit şi el funcţia de preşedinte, iar tranzacţiile acţiunilor sale au fost oprite la Euronext după ce scăzuseră brusc când s-a aflat de decesul lui Leyne. Leyne deţinea puţin peste 30% din companie, iar Strauss-Khan peste 20%.

Mai devreme în acest an, firma Insch Capital Management SA a trimis scrisori către Luxemburg şi către autorităţile elveţiene de reglementare financiară reclamând că o filială LSK a folosit banii dintr-un cont Insch pentru a cumpăra acţiuni al unei mici companii de asigurare elveţiene fără cunoştinţa companiei Insch. Scrisorile şi e-mail-urile au fost văzute de jurnaliştii „Wall Street Journal“ şi, potrivit acestora, angajaţii LSK ar fi spus că Insch i-a instruit să cumpere acţiuni ale firmei elveţiene de asigurări „Firstcaution“.

Insch, compania care s-a plâns de LSK, nu este singura care a făcut asta.  Asiguratorul Bâloise Luxembourg, parte a grupului de asigurări din Elveţia Bâloise Holding AG, a completat o plângere la Curtea din Luxemburg împotriva LSK privind înapoierea unui portofoliu de două milioane de euro, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. 

Un purtător de cuvânt al „Firstcaution“ a declarat că acum firma lui Strauss-Kahn „adună un grup de investitori (preşedinţi şi investitori elveţieni apropiaţi de companie) pentru a cumpăra acţiunile deţinute în prezent de partenerii LSK“, citează „Wall Street Journal“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite