Germania este în favoarea deschiderii negocierilor de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea de negocieri pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană și dorește să ofere sprijin pentru realizarea reformelor necesare procesului, scrie dpa, potrivit Agerpres.

Steag UE și Ucraina FOTO: Arhivă
Steag UE și Ucraina FOTO: Arhivă

Olaf Scholz i-a transmis acest mesaj președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei convorbiri telefonice, potrivit guvernului german.

Cancelarul german a spus că viitorul Ucrainei se află în Uniunea Europeană. Germania va continua să ofere suport pentru Ucraina, inclusiv în domeniul militar, în strânsă coordonare cu Europa și cu partenerii internaționali.

La fel ca vecina sa, Republica Moldova, Ucraina așteaptă o decizie cu privire la deschiderea negocierilor de aderare.

Comisia Europeană a recomandat în principiu pasul deschiderii negocierilor în urmă cu două săptămâni, însă este necesară aprobarea din partea guvernelor statelor member. O decizie ar urma să fie luată la summitul ce urmează să aibă loc în perioada 14 - 15 decembrie.

Potrivit informațiilor actuale, nu este clar dacă va exista o decizie favorabilă. Motivul principal ar fi în ceea ce privește aplicarea reformelor interne care nu au fost îndeplinite.

În timpul unei vizite la Kiev, preşedintele Consiliului UE, Charles Michel, a asigurat atât Ucraina, cât şi R. Moldova, de sprijinul său deplin pentru eforturile lor de a începe negocieri rapide de aderare. În acelaşi timp, însă, i-a avertizat să nu considera asta ca pe o decizie inevitabilă.

Preşedintele Zelenski a reconfirmat recent eforturile ţării sale pentru realizarea tuturor reformele necesare procesului de aderare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite