Garda Civilă din Spania a capturat o colecţie uriaşă, în valoare de 29 de milioane de euro, de animale împăiate rare sau chiar dispărute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Garda Civilă din Spania
FOTO: Garda Civilă din Spania

Garda Civilă din Spania a capturat o colecţie uriaşă de animale împăiate, care conţine multe exemplare rare sau chiar dispărute, informează un comunicat al instituţiei. O persoană este acuzată de contrabandă şi o alta de infracţiuni legate de protecţia faunei şi florei.

Agenţii poliţiei spaniole au desfăşurat o percheziţie la un depozit industrial, unde au găsit peste 1000 de animale împăiate, potrivit Digi24. 

În cadrul colecţii, care valorează aproximativ 29 de milioane de euro se regăseau animale dispărute (oryx dammah) sau aflate în prag de dispariţie, precum adax sau tigrul bengalez.

Totodată, în colecţie se afla numeroase animale aflate sub diferite grade de protecţie, precum ghepard, leopard, leu, lynx, tigru, urs polar, leopardul zăpezilor, rinocer alb, etc. La faţa locului au fost găsite şi 198 de bucăţi mari de fildeş de elefant.

În următoarea fază a operaţiunii, Garda Civilă va verifica toate documentele oferite de proprietarul colecţiei pentru a stabili legitimitatea posesiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite