GALERIE FOTO Imaginea dezastrului - cum arată aeroportul din Doneţk după câteva luni de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Prokofiev e plin de scene de război FOTO Ruptly
Aeroportul Prokofiev e plin de scene de război FOTO Ruptly

Aeroportul din Doneţk a fost construit în 2012 pentru Campionatul European de Fotbal, găzduit de Ucraina şi Polonia. A fost un moment important pentru localitatea minieră. La doi ani distanţă, războiul de uzură din zonă face ca Doneţkul să arate ca Cernobîlul.

Aeroportul Internaţional din Doneţk  a fost construit în 1940 şi renovat total în 2011. De pe 3 iunie 2014, pe pistele terminalului nu mai soseşte nimeni. Compozitorul Serghei Prokofiev, cel care i-a dat numele, nu se mai aude de pe culoarele cu vizitatori, pentru că aeroportul a fost ţinta bombardamentelor ruseşti, iar soldaţii rebeli au încercat să-l cucerească. Însă ucrainenii şi-au apărat poziţiile

Imaginile prezentate de Russia Today arată o zonă afectată definitiv de război, care pare scoasă din accidentul nuclear de la Cernobîl. Aeroportul a fost ţinta atacurilor chiar şi după armistiţiul de luna trecută. Potrivit Kiev Post, soldaţii ucraineni care apără aeroportul din Doneţk sunt numiţi cyborgi, deoarece rezistă fără resurse mari. Chiar adversarii lor, rebelii pro-ruşi, îi consideră supraoameni.

aeroportul din donetk sursa foto ruptly

Aeroportul a fost ataat de cinci ori în ultima săptămână. De la armistiţiul de pe 5 septembrie, atacurile asupra aeroportului nu s-au oprit niciodată, potrivit soldaţilor ucraineni. 56 de soldaţi au fost ucişi de atunci. Importanţa strategică a aeroportului vine de la poziţionarea sa - pe un deal înalt din apropierea oraşului, ceea ce ar putea fi o poziţie excelentă. De asemenea, dacă pistele ar fi curăţate, ar putea ateriza aici avioane şi elicoptere.

Puteţi vedea toate imaginile în galeria foto.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite