Franța este blocată de proteste și greve: 800.000 de manifestanți în toată țara. Violențe în mai multe zone VIDEO

0
Publicat:

Participarea francezilor la protestele împotriva adoptării legii pensiilor este tot mai numeroasă, iar violențele au escaladat.

Protestele din Franța au escaladat Foto: Profimedia
Protestele din Franța au escaladat Foto: Profimedia

Mitingurile au loc în toată țara, iar sute de protestatari s-au luat la bătaie cu polițiștii. Forțele de ordine din capitală au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților. Potrivit sindicatelor la proteste participă aproximativ 800.000 de oameni.

Zeci de protestatari au blocat accesul într-unul dintre terminalele aeroportului Charles de Gaulle.

În plus, avioanele riscă să nu decoleze, pentru că rafinăria care furnizează kerosen este blocată de sindicaliști.

Francezii sunt furioși după adoptarea legii pensiilor, care prevede creșterea vârstei de pensionare. Peste 300 de mitinguri anunțate în întreaga țară.

Șosele blocate de baricade

La Rennes, forțele de ordine au fost atacate de tineri mascați și s-au folosit gaze lacrimogene. Vitrinele magazinelor au fost sparte, iar stațiile de autobuz au fost vandalizate.

În mai multe zone din Franța, au fost făcute baricade pe autostrăzi și pe căile ferate. De asemenea, protestatarii au dat foc unor bariere de lemne și cauciucuri.

Proteste au fost și la Muzeul Luvru, dar și în fața prefecturilor din țară, unde fermierii au descărcat tone de gunoaie și bălegar.

Circulația feroviară este paralizată

Joi dimineață au început grevele. Doar un tren regional din cele trei a circulat și doar jumătate din cursele TGV au ieșit pe traseu. De asemenea, metroul și autobuzele din Paris sunt afectate de această grevă.

Cea mai mare parte a francezilor sunt împotriva reformei promovate de Emmanuel Macron și nu sunt de acord cu modul prin care legea a fost trecută de parlament, prin asumarea răspunderii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite