FOTO Senatul francez interzice concursurile de frumuseţe pentru copii, după cazul fetiţei de zece ani care a pozat provocator pentru VOGUE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thylane Loubry Blondeau a fost fotografiată purtând un machiaj intens, rochii strâmte, tocuri foarte înalte şi bijuterii scumpe
Thylane Loubry Blondeau a fost fotografiată purtând un machiaj intens, rochii strâmte, tocuri foarte înalte şi bijuterii scumpe

Senatul francez a aprobat un proiect legislativ care interzice concursurile de frumuseţe pentru fetele sub 16 ani, pentru a preveni ceea ce un raport parlamentar a identificat a fi „fenomenul hiper-sexualizării“ copiilor.

Propunerea legislativă a fost votată cu 196 de voturi pentru şi 146 împotrivă şi va se va transforma în lege în această toamnă.

Măsura a fost luată după ce o comisie parlamentară a prezentat un raport şocant, denumit „Împotriva hiper-sexualizării: O nouă luptă pentru egalitate“, care a cerut interzicerea hainelor pentru copii care imită vestimentaţia adulţilor, cum ar fi sutienele cu push-up, pantofi cu toc înalt, dar şi încetarea competiţilor de frumuseţe pentru minorii sub 16 ani.

Thylane Loubry Blondeau Vogue

„Să nu ne facem fetiţele să creadă de la o vârstă fragedă că valoarea lor este judecată numai după aparenţe“, a declarat fostul ministru al Sportului, Chantal Jouanno, autorul raportului. Conform propunerii, organizatorii unor asemenea concursuri de frumuseţe vor risca doi ani de închisoare şi amezi de până la 30.000 euro.

Iniţiativa fostului ministru a apărut după ce celebra revistă Vogue a prezentat în decembrie 2010 o sedinţă foto cu imagini în ipostaze provocatoare ale unei frumoase fetiţe de numai zece ani. Articolul a stârnit o serie de controverse, aducând în discuţie problema pedofiliei, dar şi a limitei ipostazelor în care un copil ar trebui să se regăsească. În mod cert, nu pozând provocator pentru cea mai renumită publicaţie din modă.

Thylane Loubry Blondeau Vogue

Fetiţa, Thylane Loubry Blondeau, a fost fotografia purtând un machiaj intens, rochii strâmte, tocuri foarte înalte şi bijuterii scumpe.

Vogue a apărat pozele, susţinând că pur şi simplu ilustrau o fantezie obişnuită a fetiţelor – de a se îmbrăca ca mamele lor. Mama fetiţei, Veronika Loubry, actriţa devenită designer, a stârnit şi mai multe controverse după ce a scris pe blogul ei că „Fata nu era dezbrăcată: haideţi să nu exagerăm!“

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite