Familia adolescentei pakistaneze dispărută din Italia în urmă cu o lună a fugit din ţară. Ei sunt acuzaţi că au ucis-o după ce a refuzat o căsătorie aranjată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saman Abbas a dispărut la scurtă vreme după ce s-a întors acasă dintr-un centru social FOTO Il Resto del Carlino
Saman Abbas a dispărut la scurtă vreme după ce s-a întors acasă dintr-un centru social FOTO Il Resto del Carlino

Familia tinerei de 18 ani dispărute în urmă cu o lună în Italia, anchetată de procurori pentru uciderea acesteia întrucât a refuzat o căsătorie aranjată, este fugară, relatează BBC.

Unchiul lui Saman Abbas, suspectat de poliţia italiană că ar fi omorât-o la comanda familiei, dar şi un văr, nu sunt de găsit. Un alt văr a fost arestat în Franţa şi extrădat în Italia. Părinţii fetei ar fi fugit în Pakistan.

Anchetatorii cred că părinţii şi alţi trei membri ai familiei au plănuit crima şi au scăpat de cadavru care nu a fost încă găsit. Poliţia cercetează perimetrul din jurul casei familiei din comuna Novellara ( Reggio Emilia) de lângă Parma. Imaginile de pe camerele de supraveghere CCTV pe 30 aprilie o surprind pe adolescentă părăsind locuinţa împreună cu părinţii săi.

După dispariţia fetei, tatăl său a declarat pentru presa italiană că Saman Abbas ar fi plecat în Belgia.

Potrivit poliţiei italiene, motivul crimei ar fi faptul că fata a refuzat o căsătorie aranjată în ţara ei natală, Pakistan. Procurorii suspectează că Saman Abbas, care a locuit într-un centru social din altă localitate din octombrie anul trecut până în aprilie, a fost convinsă de părinţii săi să revină acasă.

Săptămâna trecută, Uniunea Comunităţilor Islamice din Italia a emis un decret religios prin care a interzis căsătoriile forţate.

Procurorii sunt încredinţaţi că fata a fost ucisă de familia ei. Cu o zi înainte de presupusa crimă, membri ai familiei apar pe camerele de supraveghere cu lopeţi şi saci.

Saman a fost surprinsă pe camerele de supraveghere că a plecat cu părinţii ei, iar după câteva ore aceştia s-au întors acasă fără ea. În alte imagini, unchiul fetei este văzut cărând o lopată şi alte instrumente de săpat.

Însă cea mai şocantă probă este un mesaj text transmis de unchiul fetei, în care acesta transmite familiei că „treaba a fost bine făcută”.

O tânără din Italia, dată dispărută în urmă cu o lună, ar fi fost ucisă la comanda părinţilor, care au vrut s-o pedepsească

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite