Extremistul norvegian Anders Breivik, aflat în închisoare pentru atacurile din 2011, a fost admis la cursurile de ştiinţe politice ale Universităţii din Oslo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anders Behring Breivik a fost acceptat la cursurile de ştiinţe politice ale Universităţii din Oslo
Anders Behring Breivik a fost acceptat la cursurile de ştiinţe politice ale Universităţii din Oslo

Universitatea din Oslo a anunţat, vineri, că a acceptat înscrierea lui Anders Behring Breivik la cursurile de ştiinţe politice, dar şansele absolvirii acestora de către extremistul dreapta norvegian, care a ucis 77 de persoane în 2011, sunt mici, relatează Le Nouvel Observateur.

În Norvegia, orice deţinut are dreptul să facă studii superioare dacă dispune de calificările necesare. Anders Behring Breivik ar urma să studieze în primul ciclu universitar, care se încheie cu obţinerea unei diplome de licenţă.

„El a obţinut un loc la noi. Îndeplineşte criteriile“, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Universităţii din Oslo, Marina Tofting, după ce, în 2013, aceeaşi instituţie de învăţământ a respins solicitarea lui Breivik de a se înscrie la cursurile de ştiinţe politice.

Totuşi, este puţin probabil ca autorul atacurilor de la Oslo şi de pe Insula Utoya, soldate cu 77 de morţi în iulie 2011, să devină licenţiat în ştiinţe politice. Cinci dintre cele nouă materii obligatorii ale cursului de ştiinţe politice necesită prezenţa sa la seminarii, dar condiţiile actuale de detenţie nu îi permit acest lucru.

La 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik, în vârstă de 36 de ani, a detonat o bombă în apropierea sediului Guvernului norvegian, la Oslo, după care a deschis focul în direcţia unor tineri laburişti, pe Insula Utoya, la aproximativ 30 de kilometri de capitala Norvegiei. Cele două atacuri, care au vizat multiculturalismul, potrivit lui Breivik, s-au soldat cu 77 de morţi.

Autorul celor două atacuri extremiste din Norvegia a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, o pedeapsă care poate fi prelungită la infinit atât timp cât va fi considerat periculos.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite