Explozii multiple la Kiev. Ucraina raportează lovituri cu drone kamikaze VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin trei explozii au fost auzite luni dimineață în capitala Ucrainei, Kiev, unde s-au declanșat sirenele de raid aerian. Primarul Vitalii Kliciko a declarat că imobilele rezidențiale din zona centrală Shevchenkivskiy au fost avariate, anunță BBC.

Andrei Yermak, șeful biroului președintelui Zelenski, a declarat că atacurile au fost de la așa-numitele drone kamikaze.

Exploziile au loc la o săptămână după ce capitala a fost lovită de mai multe rachete rusești, la oră de vârf, într-un atac la nivel național care a făcut 19 morți.

Exploziile de luni au avut loc în jurul orei locale 07:00 (04:00 GMT), potrivit jurnalistului BBC Paul Adams, care se află în oraș.

Primarul Kliciko a spus că se află în districtul Shevchenkivskiy, care a fost lovit de mai multe ori săptămâna trecută.

El a spus că salvatorii sunt la fața locului și le-a spus rezidenților să rămână în adăposturile antiaeriene.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că loviturile de săptămâna trecută au fost o răzbunare pentru bombardarea unui pod cheie care leagă Rusia de Crimeea ocupată, dând vina pe Ucraina.

Atacul de săptămâna trecută a fost primul de la declanșarea  războiului când centrul Kievului a fost vizat direct.

La începutul săptămânii trecute, Putin a spus că nu este nevoie de mai multe lovituri la scară largă asupra Ucrainei. Cele mai multe ținte desemnate au fost atinse, a spus el, adăugând că scopul lui nu era să distrugă țara.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite