Ambasada SUA la Kiev cere Rusiei să elibereze imediat toţi prizonierii politici ucraineni şi să părăsească Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasada SUA la Kiev
Ambasada SUA la Kiev

Ambasada SUA la Kiev a emis o declaraţie în care subliniază că Washingtonul cere Rusiei să înceteze focul în Donbas şi să părăsească teritoriul Ucrainei , scrie, vineri, agenţia de presă RBC.

Totodată, misiunea diplomatică americană aminteşte o declaraţie a preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, în care acesta din urmă sublinia că "SUA nu trebuie să uite de războiul pe care Rusia îl poartă în estul Ucrainei".

"Solicităm Rusiei şi complicilor săi să elibereze imediat toţi prizonierii politici ucraineni şi să faciliteze acesul asistenţei umanitare (în zona separatistă din Donbas, n.red) şi îndeplinirea mandatului Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE. Rusia trebuie să-şi îndeplinească pe deplin angajamentele asumate la Minsk, începând cu încetarea focului, şi să părăsească Ucraina" - se arată în declaraţia Ambasadei SUA la Kiev.

De asemenea, în declaraţie se mai menţionează că agresiunea rusă, inclusiv în Crimeea, a curmat deja mii de vieţi şi a distrus viaţa a milioane de oameni.

"Dezinformarea rusească şi obstrucţionarea activităţilor umanitare ale observatorilor reprezintă o ameninţare din ce în ce mai mare în contextul pandemiei de COVID-19" - mai atrage atenţia misiunea diplomatică americană în Ucraina.

În ultimele ore, grupările armate ruse staţionate ilegal în zona separatistă a Donbasului au încălcat de 11 ori regimul de încetare a focului, lansând atacuri împotriva militarilor Kievului.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite