Explozii la Kiev după un nou atac rusesc cu rachete VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de explozii au zguduit centrul Kievului pe 25 martie, după ce Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra capitalei Ucrainei.

Explozii la Kiev FOTO via X
Explozii la Kiev FOTO via X

Corespondenții Kyiv Independent din capitală au auzit cel puțin patru explozii puternice la doar câteva secunde după ce sirenele de raid aerian au pornit în jurul orei locale 10: 30 și au văzut nori de fum pe malul stâng al orașului.

Forțele aeriene au anunțat o amenințare de rachete balistice în momentul în care a fost declarată alerta aeriană.

Într-o postare pe Telegram, administrația militară din Kiev a îndemnat locuitorii să se adăpostească „de urgență”.

Serhii Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, a declarat într-o postare pe Telegram că resturi de la o rachetă interceptată au căzut în cartierul Pecersk din oraș, avariind o clădire rezidențială.

Serviciile de urgență se îndreptau spre locul atacului, a adăugat el.

Într-o postare ulterioară, el a adăugat că au căzut resturi și în districtele Solomianski și Dniprovski.

Primarul Kievului, Vitali Klițciko, a confirmat că serviciile de urgență au fost chemate în districtele Pecersk, Solomianski și Dniprovski din capitală.

Klițciko a declarat ulterior că cinci persoane au fost rănite în Pecersk - trei au primit îngrijiri la fața locului, în timp ce alte două, inclusiv o fată de 16 ani, au fost spitalizate. Informațiile privind alte victime sunt încă în curs de stabilire.

Fragmente ale unei rachete au fost găsite, de asemenea, într-o zonă împădurită din districtul Holosiiv din Kiev.

Sirenele de raid aerian au răsunat în Kiev imediat după ora 11: 00.

Într-o postare pe X, ambasadorul Statelor Unite în Ucraina, Bridget Brink, a scris: „Din nou în această dimineață, Rusia atacă Ucraina cu rachete hipersonice. Explozii puternice în Kiev.

În ultimele 5 zile, Rusia a lansat sute de rachete și drone împotriva unei țări suverane.

Ucraina are nevoie de ajutorul nostru acum. Nu mai este nicio clipă de pierdut".

Sursele Kyiv Post din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au confirmat că două rachete balistice au fost lansate luni din Crimeea spre Kiev și au vizat sediul SBU și oficiali de rang înalt.

Luni, 25 martie, Ucraina sărbătorește Ziua Serviciului de Securitate al Ucrainei, astfel că Rusia a luat la țintă SBU, susțin sursele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite