Doliu în Odesa după cel mai sângeros atac cu rachete comis în orașul de la Marea Neagră

0
Publicat:

Regiunea Odesa, din sudul Ucrainei, este sâmbătă în doliu după moartea a 20 de oameni în atacul cu rachete ruseşti de vineri împotriva unei zone rezidenţiale, cel mai letal de până acum, relatează agenția de presă EFE, preluată de Agerpres.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

„Astăzi (sâmbătă, n. red.), oraşul şi regiunea au declarat zi de doliu pentru cele 20 de decese înregistrate în cel mai grav atac terorist rus din Odesa în ceea ce priveşte numărul de victime”, a scris guvernatorul Oleh Kiper pe canalul său de Telegram.

Kiper, care a transmis încă o dată condoleanţe familiilor victimelor, declarase vineri seara că printre morţi se numără un medic şi un salvator de la Serviciul de Stat de Urgenţă.

Potrivit unor declaraţii făcute vineri de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, două rachete balistice Iskander-M au lovit Odesa, a doua chiar când serviciile de prim ajutor şi medicii ajunseseră la locul primului impact.

Kiper a anunţat sâmbătă că, până la ora 07.00 GMT, 40 dintre cei 75 de răniţi erau încă trataţi în centre medicale şi că nouă dintre ei se află în stare gravă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite