Eurovision 2022: Kalush Orchestra a lansat un apel pentru salvarea soldaţilor de la Azovstal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Trupa ucraineană Kalush Orchestra, considerată favorita competiţiei Eurovision 2022, a făcut un apel pentru salvarea soldaţilor de la oţelăria Azovstal din Mariupol, chiar pe scena de la Torino.

„Vă rugăm, ajutaţi Ucraina, ajutaţi Mariupol. Ajutaţi Azovstal chiar acum!”, a spus solistul trupei, la finalul reprezentaţiei în concursul Eurovision 2022 care se desfăşoara sâmbătă seara la Torino, Italia.

Peste 1.000 de soldaţi ucraineni sunt captivi la oţelăria Azovstal din Mariupol, oraş care este controlat acum de armata Moscovei, potrivit Kyiv Independent.

Orchestra Kalush a explicat de ce a cerut lumii să salveze Azovstal. Oleg Psyuk a mulţumit pentru sprijinul Ucrainei şi a subliniat că orice victorie pentru Ucraina este acum importantă.

"Este o mare problemă pentru ţara noastră, mai mult de o mie de oameni sunt înconjuraţi din toate părţile şi nu pot ieşi. Aşa că cerem ţării să se alăture pentru a ajuta oamenii să iasă. Trebuie să vorbim despre asta, să scriem despre asta. Există multă presă acum. Iar a scrie despre asta, cred că ne va ajuta. ... Cerem tuturor să acorde atenţie acestui lucru, este foarte important ", a spus Oleg Psyuk.

Căutările pe Google pentru „ #Azovstal ” au crescut de mai multe ori după ce Orchestra Kalush a făcut apelul pentru salvarea apărătorilor din incinta fabricii, la #Eurovision .

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite