Europenii s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă din ultimul mileniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2010-2011, Europa s-ar putea confrunta cu cea mai severă iarnă din ultimul mileniu, iar un prim motiv ar fi reducerea vitezei curentului nord-atlantic Gulfstream, care treptat-treptat nu mai încălzeşte bătrânul continent, sunt de părere experţii polonezi.

Astfel, răcirea Europei ar fi în directă legătură cu reducerea de două ori a vitezei curentului oceanic Gulfstream în comparaţie cu anii trecuţi, consideră oamenii de ştiinţă.

În prezent, acesta nu este capabil să compenseze frigul adus de masele de aer rece din Arctica. Potrivit unui expert de la Institutul de Meteorologie şi Gospodărirea Apelor din Polonia, aceste schimbări sunt deja vizibile în Norvegia şi în alte câteva ţări scandinave, scrie Agerpres.

'În cazul în care Gulfstream va dispărea în totalitate, Europa se va confrunta cu o epoca glaciară, iar în Scandinavia este de aşteptat formarea unui mare gheţar' - susţine el.

Tot astfel, iarna trecută în România s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ultimii 25 de ani: -24 grade la Adjud şi -20 la Focsani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite