Video Dronele ucrainene au luat la țintă fabricile de alcool din Rusia. Explozie la o uzină strategică unde se produce etanol

0
Publicat:

Atacurile dronelor ucrainene din timpul nopţii au provocat o explozie şi un incendiu la o uzină de etanol şi au avariat alte două întreprinderi producătoare de alcool din Rusia, au declarat marţi oficiali ruşi.

Fabriaca de alcool Biohim, lovită de dronă FOTO: X
Fabriaca de alcool Biohim, lovită de dronă FOTO: X

O explozie a zguduit uzina biochimică Biohim din regiunea Tambov din Rusia, provocând un incendiu de scurtă durată, a declarat guvernatorul Maksim Egorov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Potrivit informaţiilor preliminare, nu există victime”, a precizat Egorov.

Ministerul rus al Apărării a declarat că unităţile sale de apărare aeriană au distrus un total de 18 drone ucrainene, dar nu a menţionat Tambov în enumerarea sa, scrie news.ro.

Uzina Biohim din regiunea Tambov, la aproximativ 450 km sud-est de Moscova, este unul dintre cei mai vechi producători ruşi de „produse de importanţă strategică pentru stat”, în principal etanol, conform site-ului web al companiei.

Pe de altă parte, guvernatorul regiunii Tula, care se învecinează la nord cu Moscova, a declarat marţi că un atac cu drone ucrainene a avariat două distilerii, în oraşul Efremov şi în satul Lujkovski. Nu au existat răniţi, a declarat guvernatorul din Tula, Dmitri Miliaev, adăugând că situaţia este „sub control”. Nu a fost imediat clar cât de ample au fost atacurile, iar Miliaev nu a dat alte detalii.

Un alt atac cu drone ucrainene a avariat o cazangerie şi o clădire nerezidenţială în regiunea Briansk din vestul Rusiei, care se învecinează cu Ucraina, a declarat guvernatorul acesteia. Nu au existat răniţi în urma atacului, a declarat guvernatorul din Briansk, Aleksandr Bogomaz.

 Kievul a declarat adesea că atacurile sale aeriene din interiorul Rusiei vizează infrastructura esenţială pentru eforturile de război ale Rusiei şi sunt un răspuns la bombardamentele neîncetate ale Moscovei asupra teritoriului ucrainean.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite