Două terminale agricole din portul ucrainean Nikolaev, bombardate de ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Nikolaev FOTO Arhivă
Portul Nikolaev FOTO Arhivă

Două terminale de stocare a unor produse agricole au fost atinse de bombardamente ruseşti în oraşul portuar Nikolaev, din sudul Ucrainei, au anunţat operatorii acestora, Bunge şi Viterra, relatează AFP, potrivit news.ro.

Terminalul Evri, proprietate a Viterra şi destinat uleiurilor vegetale, a fost „avariat într-un atac cu rachetă”, soldat cu un rănit, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al grupului, precizând că două silozuri au fost cuprinse de incendii, iar un al treilea a fost avariat.

Această instalaţie - cumpărată în 2020 de Glencore, firma mamă a Viterra - are o capacitate de depozitare de 160.000 de tone.

Instalaţii aparţinând Bunge „au fost atinse în ultimele atacuri ruseşti în regiune”, a anunţat o purtătorare de cuvânt, precizând că aceste atacuri nu s-au soldat cu răniţi şi că amploarea pagubelor urmează să fie stabilită.

Acest terminal, închis în prima invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, include un depozit, o instalaţie de încărcare a navelor şi o unitate de producţie de uleiuri vegetale.

Porturile Nikolaev şi Odesa sunt blocate de la începutul războiului, iar transportul maritim de materii prime agricole - principala cale de export a Ucrainei - a fost blocat.

Negocieri - fără rezultate concrete - au avut loc între Rusia şi Turcia cu privire la deschiderea unor culoare maritime care să permită circulaţia navelor comerciale din Ucraina pe Marea Neagră.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite