Două surori abuzate în copilărie s-au sinucis la câteva luni distanţă. Acestea s-au simţit abandonate de autorităţile din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Două surori gemene şi-au pus capăt zilelor la doar câteva luni distanţă, pentru că autorităţile nu au făcut nimic în cazul abuzurilor sexuale pe care acestea le-au trăit ani de zile. Sam şi-a luat viaţa, în septembrie 2018, iar sora ei, Chris in ianuarie 2019. Surorile aveau doar 16 ani.

Chris a dezvăluit că atât ea, cât şi sora ei fuseseră „grav abuzate sexual” de la o vârstă fragedă şi până la adolescenţă, potrivit anchetatorilor de la primăria Huntingdon, Cambridgeshire. Nimeni nu a fost acuzat vreodată în ciuda unei anchete penale asupra presupusului abuz, iar decizia le-a lăsat pe ambele fete să se simtă invalidate, transmite observatornews.ro.

Chris a vorbit pentru prima dată despre presupusele abuzuri sexuale în iunie 2016, dar acestea începuseră în jurul anului 2007. Până la aproximativ 14 ani, potrivit mamei lor, ambele începuseră să ducă o luptă serioasă cu sănătatea lor mintală.

Sam fusese diagnosticată cu o tulburare de personalitate borderline, fapt considerat în strânsă legătură cu acuzaţiile de abuz sexual prelungit avut în copilărie.

Părinţii fetelor, Jane Cannon şi Ian Gould, au declarat cu privire la moartea lui Chris că nu au nicio îndoială că s-a produs abuzul şi că a fost rădăcina problemelor de sănătate mintală. Tot ei au menţionat şi că, după moartea surorii ei, adolescentei i-a fost greu să îşi revină şi să lupte în continuare pentru dreptate.

„A fost o situaţie extrem de tragică în care a decis să-şi ia viaţa şi să meargă să fie cu sora ei geamănă. Aşa cum ar înţelege oricine are un frate, au fost cele mai bune prietene şi cei mai răi duşmani, toate în acelaşi timp. Erau extrem de loiale una faţă de cealaltă. Se susţineau una pe cealaltă de fiecare dată când una era în suferinţă, se sprijineau reciproc în moduri în care nimeni altcineva nu putea” a povestit tatăl.

Adolescenta avusese prima tentativă de sinucidere în mai 2016, încercând să ia o supradoză şi se auto-vătămase, ceea ce mama a crezut ulterior că este relevant pentru presupusele abuzuri.

O altă lovitură a venit pentru familie în decembrie 2016. Atunci poliţia i-a informat că presupusul abuzator al fetelor nu va fi urmărit penal.

În timpul audierilor, familia a dezvăluit frustrarea pe care o simţea Chris din cauza incoerenţei medicilor în ceea ce privea diagnosticul ei şi o enerva ideea că era schimbat aleatoriu, foarte des.

Ancheta este în curs şi se preconizează că va continua până săptămâna viitoare, când va avea loc procesul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite