Doi ofițeri de informații spanioli, reținuți pentru divulgarea de date secrete către SUA

0
Publicat:

Doi agenți de rang înalt din Centrul Național de Informații din Spania (CNI) au fost reținuți, fiind suspectați că au dezvăluit informații clasificate către Statele Unite, conform sursei de știri online El Confidencial, citată de DPA.

Cei doi ofițeri de informații au fost reținuți în septembrie
Cei doi ofițeri de informații au fost reținuți în septembrie FOTO arhiva Adevărul

Reținerile s-au produs în luna septembrie, a detaliat El Confidencial, potrivit Agerpres, subliniind că informațiile dezvăluite erau de cea mai înaltă importanță și confidențialitate.

Ministrul spaniol al justiţiei, Felix Bolanos, a confirmat pentru presă aceste informaţii luni seara la Bruxelles, adăugând că guvernul a fost informat despre arestări cu "doar câteva zile în urmă" şi că un judecător din Madrid a deschis o anchetă cu privire la acest incident.

Bolanos nu a comentat informaţia oferită de El Confidencial potrivit căreia cazul a provocat "o criză cu Washingtonul" între guvenul spaniol şi administraţia SUA. Guvernul spaniol cooperează în cadrul anchetei, astfel încât "aceste evenimente să fie clarificate cât mai rapid posibil", a mai spus el.

Având în vedere că acuzaţiile se referă la transmiterea ilegală de informaţii secrete, cei doi ofiţeri ar putea fi acuzaţi de trădare şi spionaj pentru o putere străină, au informat marţi El Confidencial şi postul de televiziune RTVE.

Pedeapsa maximă pentru aceste acuzaţii este de 12 ani de închisoare.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite