Doi morți și un rănit după ce o dronă rusă a lovit o mașină, în regiunea ucraineană Harkov

0
Publicat:

Doi bărbați au fost uciși și o femeie a fost rănită după ce o dronă rusă a lovit o mașină în care se aflau civili, în regiunea ucraineană Harkov (nord-est), a anunțat miercuri un oficial militar pe Telegram, potrivit CNN.

Un alt atac cu drone la Harkov. FOTO EPA EFE
Un alt atac cu drone la Harkov. FOTO EPA EFE

Cei trei - un bărbat, soția sa și un șofer - se întorceau acasă de o fermă locală la care lucrau când a avut loc atacul în satul Petropavlivka, a declarat Oleh Syniehubov, șeful administrației militare regionale din Harkov, citat de CNN.

Soțul și șoferul au murit, iar femeia a fost rănită și transportată la spital, a precizat Syniehubov.

Vladimir Putin a indicat armatei ruse să continue înaintarea către interiorul Ucrainei

Amintim că preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că trupele ruse îşi vor continua ofensiva cu obiectivul de a înainta mai adânc în interiorul Ucrainei, după ce au cucerit oraşul Avdiivka, o redută puternic fortificată a armatei ucrainene şi de unde aceasta din urmă, potrivit liderului de la Kremlin, s-a retras haotic, consemnează agenţiile Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

„În ce priveşte situaţia generală la Avdiivka, este un succes absolut. Vă felicit. Trebuie continuat! (...) Dar înaintarea trebuie să fie bine pregătită, susţinută cu arme, echipamente de luptă şi muniţii", i-a indicat Putin ministrului Şoigu.

După eşecul contraofensivei ucrainene din vara trecută, armata rusă a revenit în ofensivă, profitând de deficitul de muniţii şi de personal cu care se confruntă armata ucraineană, în timp ce disputele din Congresul SUA au oprit ajutorul militar american oferit Ucrainei, iar Kievul încearcă să mobilizeze noi recruţi pentru a înlocui pierderile şi a face o rotaţie a trupelor epuizate de doi ani de război.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite