Doi morţi în Elveţia, într-un schimb de focuri cu poliţia cantonului Zurich

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un german în vârstă de 38 de ani a fost ucis prin împuşcare de către Poliţia din Zurich, în Elveţia, după ce a deschis focul împotriva forţelor de ordine, rănind mortal o femeie care-l însoţea, anunţă într-un comunicat poliţia, relatează AFP.

Acest cetăţean german, necunoscut serviciilor de poliţie ale cantonului, era căutat de la 31 martie de către autorităţi, precizează poliţia cantonului. El a răpit un bărbat, în cantonul Zurich, pe care l-a eliberat rapid.

Având în vedere faptul că suspectul dispunea de arme de foc, poliţia a folosit o unitate de intervenţie, după ce suspectul a fost reperat la Wallisellen, o comună situată în apropiere de capitala financiară a acestei ţări alpine.

Unitatea de intervenţie a încercat să-l aresteze pe suspect miercuri seara, cu puţin înainte de ora 18.00 GMT (20.00, ora României), însă bărbatul a scos o armă de foc şi a tras. Potrivit poliţiei, femeia care-l însoţea a fost rănită în acel moment. Unitatea de intervenţie a ripostat şi l-a rănit mortal pe suspect.

Suspectul şi femeia au murit la faţa locului, în pofida intervenţiei imediate a unor salvatori, precizează poliţia.

Poliţia a deschis o anchetă complementară, condusă de către un procuror al cantonului Zurich.

Atacuri armate, inclusiv vizând forţe de ordine, au loc rar în Elveţia.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite