Directorul CIA s-a întâlnit cu Zelenski după întrevederea avută luni, la Ankara, cu șeful spionajului extern al Rusiei

0
Publicat:

Directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit marţi la Kiev cu Volodimir Zelenski şi responsabili de rang înalt din serviciile de informaţii ale Ucrainei, a doua zi după discuţiile avute la Ankara, capitala Turciei, cu şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîşkin.

William Burns FOTO EPA-EFE
William Burns FOTO EPA-EFE

Informația a fost furnizată de un responsabil american, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, Burns, fost ambasador al Statelor Unite la Moscova, s-a întâlnit cu Narâșkin pentru a-i transmite un avertisment cu privire la „consecinţele folosirii de arme nucleare de către Rusia şi riscurile de escaladare pentru stabilitatea strategică”.

Respectivul purtător de cuvânt a precizat că Burns „nu poartă negocieri de niciun fel” şi nici „nu discută despre o rezolvare a războiului din Ucraina”, iar conducerea de la Kiev fusese informată în prealabil despre întâlnirea de la Ankara.

Burns s-a deplasat de la Ankara la Kiev pentru a-i informa pe Zelenski şi responsabili ai serviciilor de informaţii ucrainene despre discuţiile sale cu Narîşkin, precum şi pentru a reitera sprijinul Statelor Unite față de Ucraina, a precizat pentru AFP un responsabil american, sub rezerva anonimatului.

Şeful CIA s-a deplasat la Kiev în ziua în care în toată Ucraina, inclusiv capitala țării, a fost vizată de bombardamente ruseşti. Potrivit responsabilului citat de AFP, Burns s-a aflat în siguranţă, fiind în ambasada SUA în momentul atacurilor. Între timp, directorul CIA a părăsit Kievul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite