Dezvăluirile femeii care susţine că a fost sclava sexuală a Prinţului Andrew al Marii Britanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o mişcare fără precedent în astfel de situaţii, casa regală a Marii Britanii a emis un comunicat în care infirmă acuzaţiile aduse Prinţului Andrew, fratele Prinţului Charles şi al cincilea în linia de succesiune la tron. Prinţul Andrew este implicat într-un notoriu scandal sexual din jurul unui miliardar american, care ar fi organizat orgii unde oferea sclave sexuale invitaţilor de calibru.

Numele Prinţului Andrew al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord apare într-un dosar judecat de o instanţă din Florida, parte a unui scandal mai vechi, care s-a soldat deja cu condamnarea miliardarului american Jeffrey Epstein. Într-o mişcare fără precedent în astfel de situaţii, Palatul Buckingham a formulat o poziţie oficială faţă de acuzaţii, transmiţând că sunt complet false. „Orice sugestie privind un comportament inadecvat al Ducelui de York (titlul oficial al Prinţului Andrew - n.r.) cu o minoră este categoric falsă”, se arată în comunicat. 

Mai mult, purtătorii de cuvânt ai monarhiei britanice au revenit cu un al doilea comunicat, pe măsură ce în presă au apărut mai multe detalii despre proces. Acestă decizie, de a emite două comunicate pentru o astfel de acuzaţie, este „cu adevărat remarcabilă”, notează jurnaliştii BBC. 

Mai exact, Prinţul Andrew este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în trei ocazii, de fiecare dată femeia fiind obligată de Epstein să întreţină raporturi cu mai mulţi bărbaţi, printre care şi membrul familiei regale britanice. 

Alături de Andrew, un nou nume care apare în dosar este Alan Dershowitz, un celebru avocat, profesor emerit în Drept, care a predat mai zeci de ani la Universitatea Harvard. Acesta a anunţat că o va da în judecată pe femeia care-l acuză - aceeaşi care susţine că a avut relaţii şi cu Prinţul Andrew. 

printul andrew virginia roberts foto daily mail

Prinţul Andrew alături de Virginia Roberts, în 2001. FOTO via „Daily Mail”

Tabloidul britanic „Daily Mail” susţine că a reuşit să o identifice pe femeie, publicând şi un articol amplu în care aceasta povesteşte cum a ajuns la orgiile organizate de Epstein, care a fost condamnat în 2008 la 18 luni de închisoare după ce a pledat „vinovat” la acuzaţia că a plătit o minoră în vârstă de 14 ani pentru sex. 

Prinţul ar fi fost chiar filmat şi fotografiat în timp ce făcea sex cu minora, chiar de cei care i-au pus-o pe fată la dispoziţie, susţine acum tabloidul „Mirror”. 

Jurnaliştii britanici scriu acum că femeia care-l acuză pe Prinţul Andrew se numeşte Virginia Roberts, identificată în dosar drept „Necunoscuta nr. 3”. Ea s-a înregistrat ca parte vătămată într-un nou proces, în care ar putea cere şi daune - până acum nu a făcut-o. Roberts a luat decizia de a demara un proces nou pentru că simte că a fost nedreptăţită în primul proces al lui Epstein, în care avocaţii acestuia au încheiat o înţelegere cu procurorii. 

Roberts susţine că l-a cunoscut pe Epstein în 1998, la scurt timp după ce împlinise 15 ani, prin intermediul unei prietene - Ghislaine Maxwell, fiica magnatului media Robert Maxwell -, alături de care Prinţul Andrew a fost fotografit în mai multe rânduri, de fiecare dată în ipostaze catalogate drept „indecente”. 

Pe Prinţul Andrew susţine că l-a cunoscut în 2001, când ea avea 17 ani, iar prinţul - 41. Atunci, ea a fost dusă la Londra special pentru a-l cunoaşte pe acesta. În prima seară, susţine ea, au ieşit la cină alături de Epstein, Ghislaine Maxwell şi Sarah Ferguson, care divorţase de Prinţul Andrew în 1996. Apoi, susţine ea, Epstein i-a cerut să „facă orice” îi va cere Andrew, apoi să-i povestească totul în detaliu. Pentru asta, a primit a doua zi 15.000 de dolari. 

Câteva luni mai târziu, ea a fost dusă din Florida, acolo unde locuia alături de Epstein, la New York, unde a petrecut iar o noapte cu prinţul Andrew. Ultima întâlnire dintre ei doi ar fi avut loc în acelaşi an, de data aceasta pe insula privată a lui Epstein, din Caraibe. Atunci, susţine ea, a fost obligată să participe la o adevărată orgie, alături de „şapte rusoaice care nu vorbeau deloc engleză”, Epstein şi Prinţul Andrew. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite