Dezbatere Historia la Adevărul LIVE. Cum a schimbat lumea războiul din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Unian
FOTO Unian

Sub şocul invaziei Rusiei în Ucraina, întreaga lume s-a transformat cu o viteză incredibilă. SUA, Canada, Uniunea Europeană, Japonia, până şi Elveţia au impus sancţiuni fără precedent asupra economiei ruseşti.

Ucraina primeşte ajutor militar şi logistic. Uniunea Europeană discută despre modalităţile de a ieşi de sub dependenţa importurilor de energie din Rusia şi despre planurile de întărire a propriei apărări. NATO măreşte numărul trupelor pe Flancul de Est şi dă reasigurări privind apărarea statelor membre în faţa oricărei agresiuni. În acelaşi timp, Europa primeşte milioanele de refugiaţi ucraineni care fug din faţa războiului. Pe măsură ce luptele continuă, discuţiile directe dintre Ucraina şi Rusia nu au dus la niciun rezultat.

După o vizită în Polonia, vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, vine la Bucureşti. Cum va evolua situaţia în războiul din Ucraina? De ce nu se poate ajunge la discuţii reale pentru încetarea focului? Care sunt consecinţele economice?

Discutăm despre toate acestea la Dezbaterile Historia, împreună cu Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, şi cu Claudiu Degeratu, profesor, expert în relaţii internaţionale şi de securitate, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite