Decizie uriaşă: Germania vrea să renunţe la petrolul rusesc, în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Planul Germaniei de a renunţa la importurile de petrol şi cărbuni din Rusia anul acesta, precum şi de gaz până la jumătatea anului 2024 pune în dificultate logistică cea mai mare economiei din Europa.

Autorităţile germane au declarat că nu susţin un embargo imediat pe energia din Rusia pentru că această măsură ar costa prea mult economia. Cancelarul Olaf Scholz a precizat că Germania intenţionează să devină independentă de energia rusă cât mai curând. 

Astfel, Germania vrea să reducă importurile de petrol rusesc până la jumătatea anului şi să fie ”aproape independentă” până la finalul lui 2022. În plus, ar putea fi complet liberă de importurile de cărbune până la toamnă. 

Guvernul german a recunoscut că va fi dificil să rupă rapid lanţurile de aprovizionare cu energie din Rusia şi să construiască o nouă infrastructură cum ar fi terminale de gaz natural lichefiat. 

Guvernul german a anunţat joi că îşi acordă posibilitatea de a ”suspenda” închiderea unor centrale pe cărbune - cu scopul de a înlocui gaze naturale ruseşt -, însă îşi menţine obiecitvul renunţării la această energie fosilă în 2030, potrivit AFP. 

”Închiderea centralelor pe cărbune va putea fi suspendată până la noi ordine, după examinarea de către Agenţia federală a reţeleor”, însă ”ne menţinem obiectivul unei renunţări la cărbune, în mod ideal până în 2030”, se arată într-un acord între partidele din coaliţia care-l susţimne pe Olaf Scolz. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite