De ce Trump îi provoacă insomnii ministrului britanic al Apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ben Wallace FOTO EPA-EFE
Ben Wallace FOTO EPA-EFE

Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, spune că îşi doreşte ca Londra să îşi reducă dependenţa militară faţă de Statele Unite.

Marea Britanie trebuie să investească în material militar pentru a deveni mai puţin dependentă în materie de securitate de Statele Unite. Propunerea a venit din partea ministrului britanic al Apărării, Ben Wallace, într-un interviu publicat duminică de „Sunday Times“.

Ben Wallace a dat o declaraţie de o sinceritate rară. Potrivit ministrului britanic, temerile legate de o izolare tot mai mare pe plan internaţional a administraţiei Trump îi cauzează insomnii.

„În anul care s-a scurs, am văzut Statele Unite retrăgându-se din Siria, un comunicat al lui Donald Trump legat de Irak în care îi cere NATO să preia frâiele şi să facă mai multe în Orientul Mijlociu“, spune el.

Postulatul potrivit căruia Marea Britanie va face mereu parte dintr-o coaliţie condusă de Statele Unite nu mai este valabil şi Guvernul trebuie să vadă în perspectivă, adaugă el.

„Noi depindem enorm de acoperirea aeriană americană şi resursele americane în materie de informaţii, supraveghere şi recunoaştere. Trebuie să ne diversificăm resursele“, mai spune Ben Wallace, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite