David Cameron şi Xi Jinping au băut o bere în cinstea relaţiilor „de aur“, la un pub din Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Cameron şi Xi Jinping au băut o bere în cinstea „relaţiilor de aur“ FOTO AP
David Cameron şi Xi Jinping au băut o bere în cinstea „relaţiilor de aur“ FOTO AP

După trei zile de acorduri şi geopolitică, premierul britanic, David Cameron, şi preşedintele chinez, Xi Jinping, au mers joi seara la un pub, pentru o cină tradiţională cu peşte şi cartofi prăjiţi, unde au băut bere în cinstea relaţiilor „de aur“, relatează Reuters în pagina online.

Cameron a luat o pauză de la activităţile formale din timpul vizitei de stat, pentru a-l invita pe secretarul general al Partidului Comunist chinez la The Plough at Cadsden, un pub din apropierea reşedinţei sale din provincie, de la Chequers. Cei doi lideri au mâncat peşte şi cartofi prăjiţi şi au băut câte o bere Green King IPA.

M-am oprit pe la The Plough at Cadsden, pentru un pahar de IPA şi nişte peşte cu cartofi prăjiţi, cu preşedintele Chinei, Xi“, a scris Cameron pe Twitter.

Premierul britanic a fost văzut cumpărându-i preşedintelui chinez o bere. Cei doi lideri au fost observaţi ulterior fără cravate, cu paharele pe jumătate goale, vorbind cu localnicii.

Referindu-se la un incident din 2012, când Cameron şi-a uitat fiica de opt ani în acelaşi pub, după un prânz de duminică, premierul a spus: „Nu-mi las familia aici astăzi, nu mai fac aceeaşi greşeală din nou“.

Cameron a salutat „era de aur“ în relaţiile cu Beijingul, deşi căldura cu care a fost primit Xi a generat nemulţumirea unor aliaţi şi critici conform cărora Londra ignoră situaţia drepturilor omului din China.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite