David Cameron către Vladimir Putin: „Rusia nu trebuie să se mai amestece în treburile interne ale Ucrainei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul britanic David Cameron s-a întâlnit cu Vadimir Putin la Paris FOTO Reuters
Premierul britanic David Cameron s-a întâlnit cu Vadimir Putin la Paris FOTO Reuters

Premierul britanic David Cameron a avut, joi, o întrevedere, la Paris, cu preşedintele Vladimir Putin, în care i-a transmis liderului rus că Moscova ar trebui să nu mai intervină in treburile interne ale Ucrainei, informează Reuters.

Înainte de a participa la comemorările dedicate Debarcării în Normandia, liderul de la Kremlin a acceptat să se întâlnească pentru aproximativ o oră cu şeful guvernului britanic într-un salon privat al aeroportului Charles-de-Gaulle.

Potrivit Itar-Tass, cei doi lideri nu au dat mâna când s-au întâlnit, însă un purtător de cuvânt al Kremilinului a precizat că discuţiile au fost cât se poate de constructive, Putin şi Cameron „strângându-şi mâinile în spatele camerelor de filmat”.

Premierul britanic a precizat după discuţia cu Vladimir Putin că a reuşit să-i transmită preşedintelui rus câteva „mesaje ferme şi clare” în legătura cu criza din Ucraina.

„Situaţia şi contextul de astăzi din Ucraina sunt inacceptabile. Federaţia Rusă trebuie să îl recunoască în mod oficial pe noul preşedinte ales al ţării, Petro Poroşenko, şi să coopereze cu el. Pentru a se detensiona situaţia este necesar să se pună capăt fluxului de arme, precum şi a separatiştilor pro-ruşi care trec graniţa în Ucraina”, a declarat David Cameron.

De asemenea, şeful guvernului britanic s-a arătat optimist în legătură cu evoluţia situaţiei din Ucraina.

„În acest moment există o oportunitate de a avea o ţară stabilă, în care să existe pace, mai ales acum după scrutinul prezidenţial”, a mai afirmat David Cameron.

Tot joi, preşedintele american Barack Obama l-a avertizat pe Vladimir Putin că Rusia are la dispoziţie maximum patru săptămâni pentru a stabiliza Ucraina, în caz contrar comunitatea internaţională urmând să aplice noi sancţiuni.

„Domnul Vladimir Putin are posibilitatea de a reveni pe drumul drept al legislaţiei internaţionale. Vom vedea ce va face domnul Putin în două, trei, patru săptămâni”, a spus preşedintele american.


Citeşte şi:

Separatiştii pro-ruşi au ocupat puncte vamale la frontiera Ucrainei cu Rusia şi cer Moscovei 1 miliard de dolari

Punctele vamale Cervonopartizansk, Doljanski şi Cervona Mogila, situate în regiunea Lugansk, au fost atacate de rebeli separatişti în cursul nopţii de miercuri spre joi, poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să abandoneze joi trei puncte vamale de la graniţa cu Rusia, aşteptând întăriri. Separatiştii au rămas fără bani şi cer Moscovei un miliard de dolari.

Ultimatumul lui Obama: Rusia are la dispoziţie patru săptămâni pentru a înceta „provocările“ în Ucraina

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat joi că Rusia are la dispoziţie cel mult patru săptămâni pentru stabilizarea situaţiei din Ucraina, în caz contrar urmând să fie aplicate noi sancţiuni.

Şeful Pentagonului, un veteran al războiului din Vietnam, în România

Şeful Pentagonului, Chuck Hagel, un veteran al războiului din Vietnam şi un republican noncorformist, se află astăzi în vizită în România, în contextual crizei din Ucraina şi al noilor ambiţii expansioniste ruse. Oficialul american are întâlniri cu ministrul apărării Mircea Duşa şi cu premierul Victor Ponta. Hagel vine de la Bruxelles, unde spus că SUA vor continua să-şi asume datoria apărării Europei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite