Cutremurul din Turcia provoacă alertă de tsunami în Italia. Traficul feroviar, sistat temporar în regiunile sudice

0
Publicat:

Autoritățile din Peninsulă  au anunțat că au ridicat alerta de tsunami care a vizat coasta din sudul Italiei, alertă emisă după cutremurul puternic din centrul Turciei şi nord-vestul Siriei, care a ucis sute de persoane.

Alertă de tsunami în Italia
Alertă de tsunami în Italia

Departamentul de Protecţie Civilă din Italia a emis un comunicat în care a recomandat populaţiei să se îndepărteze de zonele de coastă, însă ulterior a redus nivelul de alertă şi a transmis pe Twitter că alerta de tsunami a fost ridicată.

Traficul feroviar din regiunile sudice Sicilia, Calabria şi Apulia a fost sistat temporar ca măsură de precauţie, însă a fost reluat în cursul dimineţii, a precizat agenţia într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, nu departe de granița cu Siria, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Seismul a avut loc la ora locală 04.17 (01.17 GMT), la o adâncime de aproximativ 17,9 kilometri.

Un alt cutremur cu magnitudinea 6,7 s-a produs în centrul Turciei la orele 04.28 (01.28 GMT), la o adâncime de 9,9 kilometri, potrivit USGS.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite