Cum vrea să scape Amsterdam de turiștii britanici care vin pentru droguri, alcool și sex

0
Publicat:

O campanie digitală de descurajare care îi vizează pe bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani din Marea Britanie este promovată de consiliul orașului olandez. Tinerii britanici tind să provoace cele mai multe neplăceri în Cartierul Roșu, cu petreceri de burlaci, tururi ale barurilor, băuturi și droguri toata noaptea, făcând viața insuportabilă pentru rezidenți, scrie BBC.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Campania online, care începe săptămâna aceasta, va fi declanșată atunci când britanicii introduc în motoarele de căutare termeni precum „petrecerea burlacilor Amsterdam” sau „hotel ieftin Amsterdam”. Ei vor vedea reclame video de avertizare care descriu riscurile și consecințele consumului excesiv de alcool și droguri: amenzi, cazier judiciar, spitalizare și probleme permanente de sănătate.

Mesajul este tranșant - un weekend prelungit în Amsterdam poate crea amintiri nepotrivite, iar aventurile la care tânjiți în renumita capitală a petrecerilor ar putea duce la condamnări inevitabile.

Britanicii pot găsi zboruri dus-întors spre Amsterdam pentru 50 de lire sterline (57 de euro). Agențiile de turism cu sediul în Marea Britanie oferă, de asemenea, weekenduri pentru burlaci în Amsterdam, inclusiv croaziere pe canal cu băutură nelimitată, nopți cu „friptură și striptease” și plimbări prin barurile din cartierul roșu.

De ani de zile, oamenii se plâng de turiștii beți care urinează în public, vomită în canale, se dezbracă și devin violenți la beție.

Criticii susțin că respectiva campanie este discriminatorie și se bazează pe stereotipuri nedrepte.

În Țările de Jos, cafenelele au voie să vândă canabis atâta timp cât respectă anumite condiții stricte, cum ar fi să nu servească băuturi alcoolice sau să vândă minorilor.

Există încă dezbateri cu privire la faptul dacă turiștilor ar trebui să li se interzică accesul în cafenelele cu canabis din capitala olandeză. 

„Poate că vin pentru iarbă, dar rămân pentru Van Gogh”, a spus Joachim Helms, proprietarul unei cafenele.

El a subliniat că clientela sa provine din toate categoriile sociale și economice, argumentând că încercările de a-i exclude pe unii pe baza vârstei și a sexului lor încalcă principiile de libertate, toleranță și egalitate cu care Amsterdamul se mândrește.

Amsterdam FOTO Shutterstock
Amsterdam FOTO Shutterstock

Amsterdam este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Aproximativ 20 de milioane de vizitatori vizitează anual orașul, care are o populație de aproximativ 883.000 de locuitori.

Dar turismul excesiv testează toleranța localnicilor și a obligat consiliul să acționeze.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite