Cum decurge bătălia pentru Avdiivka. Imagini dure din localitatea unde ucrainenii au făcut ravagii printre soldații lui Putin VIDEO

0
Publicat:

Zeci de tancuri și blindate sunt aruncate în aer în timp ce încearcă să ia cu asalt orașul Avdiivka, devenit epicentrul celor mai dure lupte din ultimele luni și locul unde rușii au pierdut mii de soldați.

Blindatele sunt aruncate în aer în Avdiivka FOTO: captură X
Blindatele sunt aruncate în aer în Avdiivka FOTO: captură X

Ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov a declarat că pierderile rusești în Avdiivka se ridică la aproximativ 4.000 de soldați. Președintele Volodimir Zelenski spunea recent că Rusia a pierdut cel puțin o brigadă în încercarea de a captura orașul asediat Avdiivka, situat în regiunea Donețk, la periferia orașului Donețk.

Rusia și-a intensificat atacurile la Avdiivka de câteva săptămâni, în încercarea de a încercui orașul, dar a suferit pierderi mari.

Experții militari sunt de părere că Rusia este angajată să atace Avdiivka, cel puțin până în primăvara lui 2024. Capturarea orașului ar putea ridica moralul rușilor și ar putea crește înrolarea și recrutarea luptătorilor contractuali.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite